Edelstenen kunnen op het lichaam worden gedragen of gelegd om diverse chakra's te activeren of in balans te brengen.

Ze zijn verkrijgbaar in de meeste kristal winkels en moeten worden gereinigd in koud water met zout. Daarna worden ze geactiveerd door ze in zon- of maanlicht te leggen. Zonlicht activeert de mannelijke eigenschappen en geeft kracht, vastberadenheid en veerkracht. Maanlicht activeert het vrouwelijke: ontvankelijkheid, harmonie en openheid. Dit zijn de edelstenen die worden gebruikt.

WortelchakraRobijn, Granaat, Heliotroop, Hematiet, Pyriet
KeelchakraChalcedoon, Aquamarijn, Turkoois, Jade, Chrysocolla
GeslachtschakraCarneool, Tijgeroog, Agaat, Kwarts, Calciet, Rutielkwarts
VoorhoofdchakraSaffier, Tanzaniet, Cordieriet, Lapis Lazuli, Speksteen
ZonnevlechtchakraTopaas, Citrien, Gele Diamant, Opaal
KroonchakraAmethist, Alexandriet, Vuuropaal, Labradoriet
HartchakraSmaragd, Peridoot, Jade, Chrysocolla

 

Bij de healing van een bepaald chakra moeten de edelstenen om de nek gedragen worden of dagelijks een kwartier op het lichaam gelegd worden. Na de genezing is het belangrijk om ze weg te halen en grondig te wassen, omdat ze de negatieve energie die de chakra's hebben vrijgelaten, hebben geabsorbeerd. U kunt edelstenen naast u bed of op uw bureau leggen of aan een ketting om uw nek hangen. U moet ze regelmatig reinigen onder koud, stromend water.

Als u gedurende een tijd van spanning of verandering een edelsteen hebt gedragen, wordt geadviseerd om ze tijd te geven de negatieve energie die ze hebben geabsorbeerd, te ontladen. U kunt edelstenen enkele dagen laten 'afkoelen' in uw vriescompartiment of koelkast.