Mensen worden steeds bewuster en gaan meer aanvoelen wat zich in hun huis, maar ook rondom hen verandert. Dit kan zowel positief als negatief zijn.

Het energetisch reinigen van huizen heeft niet alleen betrekking op de ruimtes alleen, maar ook op alle bewoners (zowel mens als dier). Zo worden niet alleen entiteiten verwijderd, maar ook , negatieve emoties en negatieve energieën en negatieve gedachten. Ook overleden familieleden kunnen nog aandacht vragen en het de bewoners onbewust lastig maken. De zielen hebben het moeilijk om naar het Licht te gaan, vb vergeving vragen, verdriet, kwaadheid,… . Deze zielen zijn dolende, en hebben hulp nodig om naar het Licht begeleid te worden. Door de situatie te bekijken waar ze nog vast zitten en zo hun emotionele blokkades te zuiveren, kunnen ze naar het Licht begeleid worden. Voor sommige mensen is het soms beangstigend om deze zielen rond hen te hebben, vooral omdat het niet zichtbaar is. Maar door beiden te helpen kunnen zowel de zielen als de mensen rust krijgen en hun eigen weg gaan.

Naast negatieve energieën blijven bij veel mensen ook negatieve emoties en negatieve gedachten hangen. Zo komt er veel onrust bij de mensen. Vb negativiteit of emoties, jaloezie, verdriet, boosheid van mensen rondom je, in de werkkring, of zomaar bij het winkelen... Deze energieën kunnen zo snel aan mensen kleven, en dan verandert hun humeur, hun gedachten worden negatiever, ze twijfelen meer aan zichzelf,…. In mijn praktijk wordt dan zowel het huis als de personen gezuiverd van entiteiten en negatieve energieën. Ik geef dan ook een aantal tips mee die ze zelf kunnen gebruiken. Want je komt tenslotte alle dagen met mensen en situaties in contact en het voelt dan wel veiliger als je het zelf een deel in de hand hebt.

Sneeuwvlokobsidiaan is een steen die goed werkt om je te beschermen. Er zit een soort spiegelenergie in die de zielen of entiteiten met hun waarheid confronteerd. En daar houden ze niet van. Je kan er geen zware entiteiten mee wegnemen. De stenen (kristallen) één maal in de week zuiveren. Om je huis en jezelf in balans te houden is bergkristal, ametist en rozenkwarts ook heel geschikt.

Witte salie werkt zuiverend. De Indianen gebruikten dit om negatieve geesten uit hun tipi's te verdrijven. Heel reinigend. Als er geen lagere energieën meer zijn, dan hebben ze niets meer om zich aan vast te klampen en dan verdwijnen ze. Het gebruik van Salie helpt om de trillingen van de ruimtes naar een hoger niveau te brengen en is ook ideaal om je eigen aura mee te reinigen. Neem een schelp (of een vuurvast potje), steek daarin een kooltje aan. Zorg ervoor dat het kooltje helemaal gloeiend heet wordt door er tegenaan te blazen, of gebruik een veer. Daarna kun je stukjes salieblad erop leggen die dan verbranden en daarbij salierook laten verspreiden.

Met een veer kun je de salierook in iedere hoek van de kamer krijgen. Goede intentie gebruiken, zoals bijvoorbeeld van een gebedje: In naam van Jezus Christus vraag ik U om ons huis te beschermen, dat alle energie terug positief mag worden en dat al het negatieve nu weg mag gaan. Zet daarna de ramen open om de salielucht en de negatieve energie naar buiten te laten gaan. Dit is goed na het zuiveren van een huis, zodat de entiteiten of negatieve energieën zich niet meer vast kunnen zetten.

Verschijnselen die kunnen duiden op entiteiten of negativiteit in huis:

Kinderen durven soms niet in het donker te slapen, zijn angstig, moe,…
Onbewust voel je aanwezigheid, maar je kunt het niet plaatsen
Wakker worden rond hetzelfde uur
Geen rust vinden in je huis, gespannen voelen
Tocht of koude voelen op bepaalde plaatsen
Angsten, depressiviteit,…
Last hebben van gespannenheid, vermoeidheid,…
Negatieve gevoelens komen onbeheerst naar boven
Het gevoel jezelf niet te zijn op sommige momenten
Soms relatieproblemen
Moeilijk kunnen slapen, nachtmerries hebben,…
Negatieve gedachten
Zonder reden verdrietig, angstig of emotioneel worden
Gevoel dat men niet vooruit geraakt (geblokkeerd zitten)
Bepaalde plaatsen in huis die niet prettig aanvoelen